Externe activiteiten

ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN VALLEN BUITEN DE VERANTWOORDING VAN DE KBO-PCOB

In aanloop naar de passietijd voert het Christelijk Gemengd Koor CANTAMUS uit Hoofddorp de St. John Passion  van de Britse componist Bob Chilcott uit.Tijdens dit concert worden ook drie werken van Felix Mendelssohn uitgevoerd, waaronder de bekende Psalm 42 “Wie der Hirsch schreit.” De uitvoering zal plaatsvinden op zaterdag 23 maart 2019 in de Protestantse Gemeente De Rank, Eugenie Previnaireweg 14, 2151 BE Nieuw-Vennep. Aanvang: 20:00 uur (zaal open 19:30 uur).
—>meer hierover
Kennemerhart(voorheen SHDH en Amie ouderenzorg) heeft in Schalkwijk een tweetal centra waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. In wijkcentrum De Ringvaart vindt  u Ontmoetingscentrum Schalkhart. Bij Ontmoetingscentrum kunt u meedoen aan beweegactiviteiten, soep maken, deelnemen aan spelletjesmiddag en andere mensen ontmoeten. Er wordt ook met elkaar geluncht en gewandeld.
—>meer hierover
Verhalenhuis Haarlem zit vol zinvolle verhalen die meer dan de moeite waard zijn om te horen, zien en ervaren. Je kunt er je verhaal kwijt, even op verhaal komen, of naartoe gaan om eens geprikkeld te worden door een ander verhaal dan je gewend bent.
—>meer hierover

Tot zaterdag 26 oktober vindt in het KathedraalMuseum te Haarlem een nieuwe tentoonstelling plaats onder de titel 150 maal De Kathedraal. Onlangs verwierf het KathedraalMuseum een unieke verzameling: bijna 150 historische ansichtkaarten uit de periode 1900-heden, die alle de kathedraal tonen. Oud-haarlemmer Joep van Ommeren verzamelde ze gedurende tientallen jaren. De expositie is aangevuld met enkele andere ‘aanzichten’ van de kathedraal.

—-> meer hierover
Bijna is het weer zover…  Hét bloemevenement van Haarlem & omstreken. Dit jaar van 5 april tot en met 13 april 2019. Heel Haarlem bloeit en het hoogtepunt is De Nieuwe Bavo Bloeit. De kathedraal met de typerende groene koepel aan de leidsevaart vormt het stralende middelpunt van bloemsierkunt tijdens Haarlem bloeit. Het Floral Event van het jaar bloeit al in de aanloopweek naar de aankomst van het bloemencorso naar de stad. Voor publiek geopend tussen 5 en 13 april dit jaar.
—>meer hierover
Wat waren uw voornemens voor 2019? Leuke dingen doen? Nieuwe mensen ontmoeten? Iets doen in de buurt? Uzelf verder ontwikkelen of uitdagen? Meer bewegen? Uit de financiële zorgen komen? Het internet ontdekken? Er is genoeg teDOEN. De sociaal werkers van Haarlem Effect en DOCK Haarlem ondersteunen en ontmoeten u graag!
—>meer hierover
Op woensdag 3 april vindt weer de Participatiemarkt plaats in Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. De Participatiemarkt is bedoeld voor inwoners van en organisaties in Haarlem en Zandvoort. Vorige editie in 2018 was de Participatiemarkt een doorslaand succes. In stands van meer dan 40 organisaties was heel veel informatie te vinden over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages.
—>meer hierover
haarlem effectOveral in Haarlem zijn in verschillende buurtcentra wel buurt- en huiskamers te vinden. Bent u op zoek naar meer contact of af en toe een goed gesprek? Een keer per week, op een vaste dag, komen buurtbewoners bij elkaar om samen iets te ondernemen of om elkaar te ontmoeten.
—>meer hierover
mpbDe Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de dertien deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen – mits ze voldoen aan de criteria – mee met de bus. En dit allemaal dankzij de ruim 600.000 deelnemers van partner.
—>meer hierover
adelbertusparochieOp de website van de Adelbertusparochie vindt u het een en ander over deze zeer actieve parochie. Het ruim 90 jaar oude kerkgebouw met de mooie gebrandschilderde ramen is voor veel Haarlemmers een bekend punt. In de parochie kunt u voor veel dingen terecht, voor een gesprek over geloofszaken.  Maar ook is er altijd de mogelijkheid om een luisterend oor te vinden, voor gebed en bezinning
—>meer hierover
bewegen50plusBent u 50 jaar of ouder? Door lekker te sporten en te bewegen blijft u langer fit en gezond. En het is altijd leuk om andere mensen te ontmoeten tijdens een sportieve en leuke vrijetijdsbesteding.
—>meer hierover
vier het levenStichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum.
—>meer hierover

Heeft u een leuk, mooi of interessant evenement dat u met ons wilt delen dan kunt u deze aan ons doorgeven via deze link