Muziek

Muziekmaand maart

Verhalenhuis Haarlem staat met ruim 200 activiteiten per jaar bol van filosofie, lezingen, theater en film voor jong en oud. Komende anderhalve maand staan er ook veel concerten ‘met een verhaal’ op het programma.

Van wereldmuziek in ‘Voorbij Mauthausen’ tot de cd presentatie van Villa Rosie, van de bluesy Eva Almagor tot de zinvolle zondag over Leonard Cohen, van muzikaal boekenweek theater met Peter Brouwer tot de Johnny Cash film ‘Walk the line’ en ook maar liefst twee passie concerten: de Mattheüs en de Passion!

—-> Meer hierover

Herdenkingsconcert 75 jaar bevrijding

IV.M. het coronavirus is het onzeker of onderstaand concert nog doorgaat. Hou daarom de website van het koor in de gaten.

CGK CANTAMUS uit Hoofddorp en GZV CANTATE DOMINO uit Zoeterwoude verzorgen  op 3 mei 2020 een herdenkingsconcert i.v.m. 75 jaar bevrijding

In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Dit was in eerste instantie het uitgangspunt voor een concert. We zijn echter van mening dat er niet kan worden voorbij gegaan aan het herdenken van de gevallenen en alle leed dat de Tweede Wereldoorlog  met zich mee bracht. Met dit concert willen wij allen in dankbaarheid herdenken, die voor onze vrijheid zijn gevallen en hen die geleden hebben in deze oorlog.

Met medewerking van
Jeannette van Schaik, sopraan
Michael Wilmering, bariton
Jaco van Leeuwen, orgel
O.L.V. Una Cintina

De uit te voeren stukken op dit concert in Haarlem zijn:
Het Requiem van Fauré
Psalm 42 en Psalm 43 van Mendelssohn.

Het concert vindt plaats in de:
Kathedrale Basiliek Sint Bavo
ingang Bisschop Bottemanneplein Haarlem
Aanvang: 16.00 uur (zaal open 15.30)

Entree: €15,-
Kaarten verkrijgbaar aan de zaal, VVV kantoor Grote Markt Haarlem, bij onze koorleden, via 023-5625584  of via www.cantamus.nl/kaartverkoop