Eerder verschenen nieuwsbrieven

Met enige regelmaat wordt er door ons een nieuwsbrief uitgegeven met berichten welke (nog) niet in de AANDACHT zijn verschenen maar wel uw aandacht verdienen. U kunt zich opgeven voor deze nieuwsbrief aan de rechterzijde van website.

Hieronder de tot nu toe verschenen nieuwsbrieven. (De laatst verschenen brief staat bovenaan)
Klik op de titel voor de complete nieuwsbrief

#28 Daar staan we even bij stil
Samen met u staan we graag even stil bij alle KBO-PCOB leden voor wie de komende dagen minder feestelijk verlopen.

#27 Kerstbijeenkomst en-viering
Op 18 december nodigen wij u allen van harte uit voor onze jaarlijkse kerstbijeenkomst.

#26 Opendag Trefpunt ‘t Trionk
Zij nodigen u uit om onder het genot van een kopje koffie, thee of een kopje soep even langs te komen en u te laten informeren over wat Trefpunt ‘t Trionk u te bieden heeft

#25 Uitnodiging aan alle leden KBO-PCOB
Woensdagmiddag 12 september willen wij een nieuwe start maken om zoveel mogelijk samen te gaan doen. Wij vinden het erg fijn dat de KBO en PCOB hebben besloten om intensief te gaan samenwerken. Het is een vooruitgang om samen op weg te gaan.

#24 Voorjaarsontmoetingsdag
In ons contactblad AANDACHT nr. 226 die u onlangs in uw brievenbus vond, nodigden wij u van harte uit onze “Voorjaarsontmoetingsdag en Ledenvergadering” van woensdag 18 april aanstaande bij te wonen.

#23 Thuis in de toekomst
De markt waaraan ook KBO en PCOB Haarlem e.o. met een gezamenlijke kraam zullen deelnemen.
Datum:    Vrijdag 16 maart 2018
Locatie:   Winkelcentrum – Schalkwijk
Tijden: van 11:00 uur – 16:00 uur
Dit is een markt waar senioren zich kunnen oriënteren en laten informeren over comfortabel wonen en prettig leven, nu en in de toekomst.

#22 Levenstestament
Op donderdag 22 februari 2018 organiseert de Rabobank Alkmaar e.o. exclusief voor leden van de KBO Noord-Holland een seminar over het levenstestament.

#21 Informatie bijeenkomst gemeente Haarlem
Gemeente Haarlem en de Ouderenbonden Haarlem nodigen u uit voor een INFORMATIE BIJEENKOMST op dinsdag 6 maart 2018 Locatie: Moeder van de Verlosserkerk, Prof. Eijkmanlaan 48, 2035 XB Haarlem.

#20 Jaarkalender op onze website
Als regelmatige bezoeker van onze website www.kbohaarlem.nl zult u ongetwijfeld hebben opgemerkt dat onze jaarkalender een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Zo niet, dan moet u toch eens een kijkje nemen!

#19 Nieuwe collectieve zorgverzekering
Vanaf januari 2018 kunnen inwoners van Haarlem en Zandvoort met een laag inkomen gebruik maken van een nieuwe collectieve Gemeentelijke zorgpolis.

#18 Bijeenkomst vrijwilligerswerk 55+
De Vrijwilligerscentrale Haarlem en omgeving en de stichting SOB ( Samenwerkende Ouderen Bonden) nodigen u van harte uit voor de Bijeenkomst Vrijwilligerswerk 55+.

# 17 Najaar ontmoetingsdag woensdag 8 november
De KBO-Haarlem bestaat 65 jaar en dat vieren we natuurlijk met u!Het wordt een bijzondere dag. We nodigen u uit om dit feest met elkaar te vieren in de Moeder van de Verlosserkerk, Prof. Eijkmanlaan 48

#16 Klik& tik en de DigiD cursussen
In de Aandacht van augustus en onze Nieuwsbrief#12 hebben wij u op de hoogte gebracht om een cursus te volgen in het gebruik van computers om uw digitale vaardigheden te vergroten.

#15 Aow – belasting
De nieuw in te voeren belastingschijven in 2019 baarde ons enige zorgen. Wij AOW ‘ers vallen normaliter in een lager belastingtarief.
Volgens de plannen van de regering die binnenkort eindelijk zal aantreden, zal iedereen in ons land er op vooruit gaan.

#14 Internationale Dag van de Ouderen.
Elk jaar vieren we op 1 oktober de Internationale Dag van de Ouderen. Ook dit jaar willen de Samenwerkende Ouderen Bonden aandacht besteden aan deze dag.
Wij nodigen u uit voor een feestelijke bijeenkomst. Zoals altijd zullen onze vrijwilligers klaar staan om u een leuke dag te bezorgen. Mevrouw Mary Veen is op 4 oktober aanwezig als EHBO-er.

#13 Graag geven wij onderstaande informatie aan u door:
Ledenmagazine van KBO-PCOB mag geen “WijSr” heten.
De titel ‘WijSr’ van ons kersverse ledenmagazine is door het mediabedrijf ‘Wij Special Media B.V’. juridisch aangevochten.
Tot onze grote spijt oordeelde de rechter op 30 augustus 2017 na een kort geding in ons nadeel. KBO-PCOB mag de titel niet meer gebruiken. Het verspreiden van het ledenmagazine onder de titel WijSr dient gestaakt te worden.

# 12 Gratis computercursus bibliotheek
De bibliotheek Zuid Kennemerland vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen digitaal vaardig worden bij het leren werken met de digitale overheid zodat men mee kan blijven doen in de maatschappij. (De vermelde datum achter bibliotheek Haarlem Oost van dinsdag 14 oktober moet echter dinsdag 10 oktober zijn)

#11 Een nieuwe methode voor aanvragen van een DIGID-code.
Zoals bekend kunnen steeds meer – soms ingewikkelde – websites van de overheid (zowel van het Rijk als van gemeenten), van bedrijven en verzekeringsmaatschappijen uitsluitend nog worden benaderd wanneer u beschikt over een persoonlijke digitale code, de zo genaamde DIGID-inlogcode.

#10 Vernieuwde website
Van groot belang is een duidelijke en informatieve website. Het kost veel moeite om dit goed te doen. Er wordt door ons continu hard aan gewerkt en we waken er voor om de informatie op de website UP-TO-DATE te houden. U begrijpt dat in die zin ons werk nooit echt af is.

#09 Bedevaartreis naar Lourdes
Hebt U er ook wel eens over  gedacht om naar Lourdes te gaan?
Maar U weet niet hoe dat het allemaal gaat?
Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam begeleidt al jaren de bedevaartreizen naar Lourdes die aangeboden worden door het Huis van de Pelgrim.

#08 Pas op voor bedrog
Momenteel worden in Nederland pakketjes bezorgd bij mensen die deze pakketjes niet besteld hebben. De vaak platte pakketjes (games) worden ‘gewoon’ door de postbode in de brievenbus gestopt, je kunt ze dus niet weigeren. Op het pakje staat wel jouw adres, maar met een andere naam (van een niet bestaand persoon).

#07 Babbeltruc
Door zowel de politie in Noord–Holland als de KBO–Noord Holland worden we gewaarschuwd voor een nieuwe oplichtingstruc. Bij deze truc worden jassen te koop aangeboden, waarvoor “alleen de BTW betaald moet worden”.

#06 Stop de pensioenafbraak
Via het Internet heeft KBO – Haarlem informatie ontvangen omtrent een nationaal debat “Stop de pensioenafbraak” dat op zaterdag 26 november a.s. in ’s-Hertogenbosch zal plaatsvinden. Deze “beweging” in gang gezet door diverse pensioenactiegroepen, wordt ondersteund door KBO – Brabant.

#05 Hoelang blijven ons leven de baas
Op woensdagmiddag 16 november 2016 nodigen wij U vanaf 13.30 uur uit voor een bijeenkomst in de ruimte van de Moeder van de Verlosserkerk aan de Professor Eijkmanlaan 48 in Schalkwijk.

#04 Koopkracht en beloftes met verkiezingen in zicht
De nieuwe Nibud-cijfers bevestigen wat veel ouderen al aan den lijve ervaren. Reden voor de ouderenorganisaties om niet mee te juichen met het positief gebrachte Prinsjesdagnieuws. Zo blijkt dat ouderen met een gemiddeld pensioen er onder Rutte-I en -II tot wel 6,7% op achteruit gingen.

#03 Thuis in de toekomst
Misschien woont u zelfstandig en bent u nog geheel tevreden met uw woning. Wellicht kunt u zich nog prima redden, voelt u zich veilig in uw huis en buurt. En dat wilt u zo houden. Maar u beseft dat er een moment kan komen waarop dit verandert. Dat u de inrichting van en regie over uw leven moet aanpassen, u minder mobiel wordt,  afhankelijker van anderen.

#02 Vacature ouderenbonden in ROCOV-NH
De consumenteninspraak in het ROCOV-NH is georganiseerd via drie gebiedskamers.
Voor een blijvende betrokkenheid van de KBO bij de advisering over het Openbaar Vervoer in de provincie Noord-Holland is het nodig dat op korte termijn wordt voorzien in de benoeming van één KBO-lid voor de gebiedskamer Haarlem-IJmond.

#01 Ik heb een vraag
Regelmatig wordt er door KBO-leden telefonisch contact met ons gezocht. De vragen  gaan over vele verschillende onderwerpen. Omdat zijn naam en telefoonnummer bovenaan staan op de achterzijde van de AANDACHT, heeft onze voorzitter geen rustig moment meer!