PCOB nieuwsbrief

Van de (interim) voorzitter.
Inmiddels genieten we weer van het voorjaar, fijn dat er seizoenen zijn. In de winter komt de aarde tot rust, in de lente komt er weer nieuw leven, in de zomer wordt er genoten om in herfst weer voor te bereiden op de winter. Seizoenen dicteren de levenscyclus van dieren en planten. Als de aardas niet schuin stond, zouden we het hele jaar door evenveel zon krijgen. Dat betekent dat de zon het hele jaar op hetzelfde tijdstip opkomt en ondergaat. Het weer zou niet veranderen en het zou op onze breedtegraden het hele jaar aanvoelen als lente. Onder die omstandigheden zou het leven op aarde heel anders zijn dan nu. De levenscyclus van veel dieren en planten is namelijk afhankelijk van de wisseling van de seizoenen. Wat is het toch wonderbaarlijk zoals onze Schepper het heeft gemaakt!

Mei
En nu verdwijnt het grijze en het vale
En nu verdwijnt het dorre en het kale
En alles krijgt weer glanzende gewaden
En wordt opnieuw met weelde overladen

Ook in mijn grijze ‘zelf’ voel ik iets dromerigs
Iets van eeuwigheid, ja iets van zomerigs
’t zou ook te gek zijn dat er niets gebeurt in mij
Want ook ‘in mij’ legt ieder vogeltje een ei.
Toon Hermans

<><><><><>

Algemene ledenvergadering PCOB d.d. 8 mei 2019

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019

Hierbij nodig ik iedereen van harte uit voor het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de PCOB-afdeling Haarlem e.o.

Datum en tijd: woensdag 10 mei 2019, 14:00 uur
Plaats: De Schakel, Pijnboomstraat 17 te Haarlem.
Zoals altijd is de middag in twee delen opgedeeld: het eerste deel is er de vergadering, het tweede deel gaan we kienen. Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld.
Voor de agenda en het jaarverslag zie de AANDACHT.

<><><><><>

Bijeenkomst in de Schakel
8 mei is de jaarlijkse jaarvergadering met aansluitend kienen. Voor alle leden KBO-COB. De middag is van 14:00-16:30. Als u met een taxi komt, wilt u de taxi om 16:30 uur bestellen. De Schakel, Pijnboomstraat 17. Komt u en doet u mee?
Informatie bij Nel Pool-Verbeek.

<><><><><>