PCOB nieuwsbrief

Van de voorzitter PCOB

Ik schrijf deze regels op een eerste zonnige ochtend halverwege maart, na heel veel niet alleen donkere maar ook koude, natte en winderige dagen.
Een echte winter was het niet. Met vele anderen maak ik mij zorgen of we ooit nog wel een echte winter gaan meemaken.
Ik weet het niet, u ook niet. De tekenen zijn niet gunstig. Tegelijk zijn veel burgers en bedrijven en overheden bezig het tij te keren. Misschien zijn we nog op tijd. Maar dan moet het roer echt om. En zeg niet: “Ik ben te oud, het zal mijn tijd wel duren.” We moeten allemaal – ook in ons persoonlijk leven – het roer omgooien. Ikzelf vlieg bijna niet meer. Mensen laten de auto steeds vaker staan ten gunste van trein en (OV-)fiets. Maar goed, daartoe moet je wel in staat zijn; ik heb misschien makkelijk praten.

Bent u behalve voor de lange termijn klimaatverandering ook bezorgd op de korte termijn over Corona? Er valt bijna niet aan te ontkomen. Maar laten we ons niet gek maken en nuchter blijven. Met nuchterheid en gezond verstand komen we echt een eind. Oudere mensen zijn altijd kwetsbaar, ook bij gewone griep. Dus volg het advies op van de huisarts. En vooral: leef en eet gezond.

Vanochtend in het prille lentezonnetje liep ik een flink rondje mee met een paar bewoners en een begeleidster van Martha Flora, het tehuis waar mijn 12 jaar oudere, demente broer is opgenomen. Tijdens de wandeling werd er niet heel veel gepraat maar opeens zei de kleine, frêle oude vrouw in de rolstoel: “Wat een mooie boomstammen (in het bos vlakbij Elswout).” Dat deed mij goed zien. Dat deed mij ook proberen te genieten, ook al is het leven klein geworden. Pluk de dag!
Jan Hoekema, voorzitter PCOB

De activiteiten
I.v.m. de Coronacrisis zijn alle activiteiten tot 1 mei afgelast.
Hou de website en / of de AANDACHT in de gaten.