PCOB nieuwsbrief

Door Jan Hoekema
Voorzitter PCOB

Het is een verwarrende tijd. Het weer is in de war, sneeuw met Pasen (zie bladzijde 26) na een periode met mooi lenteweer een paar weken eerder, zelfs eind februari. Nu ik dit tik valt de natte sneeuw naar beneden en is het buiten koud.

@@@@@@@@@@

Het virus is in de war. Op de aftocht of laait het steeds weer op, en in welke gedaante? Hoe ontwikkelen de cijfers zich nu echt? Het vaccinatieprogramma – toch al niet geweldig goed georganiseerd – stagneert en hapert. Is AstraZeneca nu wel of niet betrouwbaar en voor welke leeftijdsgroep? Om mij heen hoor en zie ik de meeste 70-plussers nu wel gevaccineerd of bijna gevaccineerd, althans de eerste prik, dus dat loopt. Ik hoop dat alle lezers al zo ver zijn of de oproep in huis hebben. Jammer van het gedoe eromheen, dat wel.

@@@@@@@@@@

Dan de openstelling van de maatschappij. Ook daar verwarring. Deels natuurlijk omdat niemand precies weet wat wijs is. Maar nu vallen opeens gecontroleerde korte openstellingen met sneltestbewijs uit de lucht. Ik snap de behoefte aan experimenten zoals nu ook met de fieldlabs maar laten we echt hopen dat er een goed geplande en gecontroleerde algemene openstelling gaat komen, met regels en in aan gepaste vorm. Daarbij moet ook oog zijn voor de ouderen in onze samenleving die niet buiten spel moeten staan. Wat zouden wij graag nu een uitje naar de Keukenhof hebben willen aanbieden als PCOB. Dat zal nu alleen weggelegd zijn voor de snelle reserveerders via de website denk ik.

@@@@@@@@@@@

Last but not least de politiek in Nederland. Dit blad is niet de plek om daar veel over te zeggen maar de afrekeningen voor en na Pasen met Mark Rutte en Khadija Arib doen mij bepaald geen plezier. Natuurlijk, er zijn fouten gemaakt en in de politiek moet je je daarvoor verantwoorden. De persoonlijke aanvallen en het ogenschijnlijk niet kunnen en willen vergeven van erkende fouten doet pijnlijk en hard aan.

@@@@@@@@@@

Ja, zo maar wat gedachten van uw voorzitter. Intussen zijn wij als bestuur al meer dan een jaar niet bij elkaar geweest al houden wij op andere manieren contact. En gelukkig weten we de leden, u, goed te bereiken via de bladen en een tijdje terug nog via het breed gewaardeerde kerstpakket. Maar ook wij snakken ernaar u weer te zien en te ontmoeten. Houd de moed er nog maar even in. Er zijn lichtpunten, zeker in de greep van het coronavirus op de groep 70 plus. Door vaccinaties dalen de cijfers in die groep flink, en dat is goed. Blijf intussen alert, een ongeluk zit in een klein hoekje, bijvoorbeeld via de kleinkinderen. Mijn zoon en zijn vrouw kregen een gelukkig lichte vorm van corona door hun kindje van anderhalf op de kinderopvang. Alle leidsters ziek en besmet, en dus… We zijn er nog niet, maar wel op de goede weg.

Ik wens u oprecht een goed voorjaar met straks de koesterende, warme zon.

De activiteiten
I.v.m. de Coronacrisis zijn alle activiteiten tot nader order afgelast.
Hou de website en / of de AANDACHT in de gaten.