Rijbewijs 75-plussers tijdelijk verlengd

De tijdelijke verlenging van de geldigheid van het rijbewijs voor 75-plussers met maximaal één jaar, gaat per 1 december 2019 in. Dat heeft minister Cora van  Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) 13 november in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

U moet, vóór de verloopdatum van uw rijbewijs, een Gezondheidsverklaring hebben ingediend bij het CBR. Ook gelden nog een paar andere voorwaarden. U ontvangt daarna bericht van het CBR. Daarin staat of u wel of niet in de regeling valt.

Als u mag uw verlopen rijbewijs mag blijven gebruiken gelden wel een paar extra regels. U kunt alleen in Nederland rijden, dus niet in het buitenland. U mag niet met vrachtwagen of bus rijden en uw verlopen rijbewijs is niet geldig als legitimatiebewijs.

KBO-PCOB Hulppunt CBR

Dreigt u in de knel te komen omdat u naar het buitenland gaat of een vrachtwagen rijdt? Bent u tijdig gestart met de procedure en het insturen van uw gezondheidsverklaring? Dan kan KBO-PCOB u wellicht helpen door uw situatie onder de aandacht te brengen bij het CBR.

Kijk op bij ons hulppunt hoe we u kunnen helpen.

—> lees het hele artikel