Zorg & Welzijn-oud

KBO Ouderenadviseurs
Bij KBO Haarlem zijn, verdeeld over de stad,  meerdere gecertificeerde Ouderenadviseurs voor u inzetbaar.Hebt u vragen over regelgeving of voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn of zorg, de ouderenadviseur geeft u advies en helpt u graag op weg! Met veel ouderen gaat het goed, er is echter ook een groep ouderen die kwetsbaar is en steun nodig heeft bij het vinden van de juiste hulp.
—> meer hierover

Extra’s voor Haarlemmers met een krappe beurs
Voor Haarlemmers uit onze doelgroep kunnen de ziektekosten zwaar op het budget drukken. Het wettelijk eigen risico bedraagt € 385. Om de lasten voor mensen met een krappe beurs wat te verlagen heeft de gemeente twee tegemoetkomingen. De eerste is de Tegemoetkoming wettelijk eigen risico en de tweede is de Tegemoetkoming eigen bijdrage Wmo.
—> meer hierover

ZilverenKruis
En ook heel bijzonder zijn de voordelen die de zorgverzekering ZilverenKruis Achmea ons biedt in samenwerking met de KBO.
—> meer hierover

Vervoersvoorzieningen
Wanneer u door omstandigheden zich alleen kunt verplaatsen met behulp van een rolstoel of scootmobiel (en/of met een begeleider)  óf vanwege beperking in mobiliteit niet zelfstandig kunt reizen en daardoor geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, dan is het mogelijk om bij de  afdeling WMO van uw gemeente een vervoersvoorziening aan te vragen.
 —> meer hierover

HaarlemPas
Bent u inwoner van Haarlem en heeft u een laag inkomen? Met de HaarlemPas krijgt u korting bij bibliotheken, winkels, op cursussen en culturele en sportactiviteiten. U vraagt de HaarlemPas schriftelijk aan.
—> meer hierover