Babbeltruc

Nieuwste Babbeltruc

Door zowel de politie in Noord–Holland als de KBO–Noord Holland worden we gewaarschuwd voor een nieuwe oplichtingstruc. Bij deze truc worden jassen te koop aangeboden, waarvoor “alleen de BTW betaald moet worden”.

Tijdens zo een babbeltruc gaf de oplichter zich uit voor een vertegenwoordiger van de KBO – ouderenbond. Er werden twee jassen te koop aangeboden. Achteraf blijkt dat het twee oude jassen zijn zonder waarde. Voor deze jassen is ruim honderd euro aan ‘btw’ betaald. De politie waarschuwt voor dit soort oplichting. Veelal senioren worden hiervan het slachtoffer.

Wees er op attent dat het uiteraard ook om andere waardeloze artikelen kan gaan. Koop nooit iets aan de deur! Wanneer het u toch is overkomen en denk u dat u bent bedrogen, bel dan de politie.

Lees de berichten van politie en KBO – Noord Holland in de twee onderstaande links.

https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/23/04-nieuwe-oplichtingstruc-met-jassen.html

http://www.kbonoordholland.nl/actueel/?page=detail&id=10656

Commissie Communicatie & R. (2016-11-24/H)

 

Babbeltruc
Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hieronder meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.
lees meer.png

Oplichters bellen op over Windows 10
Wordt u opgebeld door iemand die zegt van Microsoft te zijn? Hang dan meteen op. Het is een oplichter. Criminelen vallen al jaren mensen over de telefoon lastig met verzonnen verhalen. Nu grijpen ze de komst van Windows 10 aan.
lees meer.png