ICE

IN CASE OF EMERGENCY

ICEcodeDe medewerkers van ambulance diensten, maken steeds vaker mee dat de patiënt wel een mobieltje bij zich heeft, maar dat we de hele gsm moeten doorspitten om het telefoonnummer te vinden van ouder/partner. Dit hebben we landelijk in de groep gegooid en we zijn tot een slimme oplossing gekomen. De zgn ICE code.

Het zou dus een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon. Wij stellen voor dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam “ICE” (=In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die gemeld worden in geval van nood. “ICE” IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING. Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz… steeds wie ze moeten contacteren. Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,…

Het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan. Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM; (stuur dit bericht door naar zoveel mogelijk personen, dan pas zal deze naam bekend en gebruikt worden.)

Tegenwoordig zijn echter de meeste mobiele telefoons vergrendelt met een code, patroon of andere manier van beveiliging. Hulpdiensten kunnen op deze manier niet het In Case of Emergency (ICE) nummer achterhalen. Zowel voor de iPhone als voor Android mobiele telefoons is daar nu een oplossing voor.
—-> meer hierover