Internet is niet eng

Maar internetgebruik is ook niet zonder risico’s. Op de volgende pagina’s  leest u alles over veilig internetten. We benoemen wat belangrijke risico’s waar u als internetgebruiker eigenlijk wel van af moet weten
Van belang is om te weten dat een veilige internet ervaring niet alleen zit in de aanschaf van middelen als firewall, anti-virus etc. maar met name in uw eigen gedrag.

Phishing en valse e-mail. Op deze pagina vindt u enige handreikingen wat te doen bij Phishing en vals e-mail. Phishing is een vorm van oplichting op het internet. 
lees meer.png
 

Help, mijn browser is gekaapt.
Staat uw internetbrowser na het opstarten op een startpagina die u helemaal niet opgegeven heeft? Springt de browser tijdens het surfen onverwacht naar een dubieus uitziende website? Dan heeft u last van browserkaper.
lees meer.png

Over veilig internetten
Veilig internetten is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Ze vinden er tips hoe ze veilig omgaan met hun online privacy, hoe ze veilig gebruik maken van wifi, wat ze kunt doen en laten op sociale media, en ze vinden er uitleg over hoe zij kinderen helpen veilig online te zijn. Deze site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet.
lees meer.png

Hoe veilig is uw wachtwoord?
Het duurt slechts 0,29 milliseconden voor hackers om een wachtwoord als ‘12345’ of ‘abcdef’ te kraken. Serieus, het is de hoogste tijd dat je goede wachtwoorden gaat kiezen voor je online accounts. Als je niet zeker weet of het jouwe goed is, is er een handige online tool die zal vertellen hoe snel hackers het zullen kraken met behulp van de huidige technologie.
lees meer.png

De wachtwoordmanager
Heeft u ook honderdduizend verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden? Moeilijk om allemaal te onthouden. Gelukkig is er een oplossing: de wachtwoordmanager. Maar hoe veilig is dat?
lees meer.png

Antivirus
Een virus op uw computer kan grote gevolgen hebben, zoals het verlies van gegevens. Gelukkig valt dit te voorkomen met een virusscanner. Er is veel aanbod van virusscanners, maar een groot deel daarvan kost u ieder jaar opnieuw geld. U kunt ook een gratis virusscanner overwegen. In dit artikel bespreken we de vier bekendste gratis programma’s.
lees meer.png

Ook betaalde virusscanners niet altijd goed
Gratis virusscanners beschermen vaak onvoldoende tegen virussen. Maar betaalde programma’s doen het niet altijd beter. De Consumentenbond onderzocht een aantal pakketten. De uitslag was niet zo positief.
lees meer.png

Naast antivirussoftware kunt u op de Windows-computer ook een compleet Internet Security-pakket installeren. Is dat noodzakelijk?
lees meer.png

Niet alle websites hebben het beste met u voor. Let dus op waar u naartoe surft.
lees meer.png

Berichten over gevaarlijke virussen die niet bestaan, e-mails die ongeluk brengen en geld dat makkelijk verdiend kan worden maar nooit aankomt. Hoaxes worden ze genoemd en ook u kunt ze ontvangen.

meer hierover deel 1
meer hierover deel 2

Verschillende grote websites verspreiden malware via advertentienetwerken.
‘Malvertising’ is een groeiend probleem en kan veel schade aanrichten. In dit artikel leggen we je uit wat malvertising precies is en hoe je je ertegen kunt wapenen.
lees meer.png

Ransomware
Dit wordt een steeds groter probleem, zeker nu er ook een vorm van gijzelsoftware is aangetroffen voor Mac OS. In dit artikel beschrijven we wat ransom- of cryptoware precies is, hoe je het voorkomt, én wat je moet doen als je er uiteindelijk toch slachtoffer van wordt.
lees meer.png