Phishing en valse email

Op deze pagina vindt u enige handreikingen wat te doen bij Phishing en vals e-mail. Phishing is een vorm van oplichting op het internet. De slachtoffers worden vaak via een e-mail benaderd. In de mail staat een link die het slachtoffer naar een valse website lokt. Zo’n e-mail lijkt te komen van een betrouwbare instantie, bijvoorbeeld een creditcardmaatschappij of een bank. Het verzoek van de oplichter is meestal om ‘de inloggegevens te controleren’.
Met dank aan Seniorweb, Plusonline e.a.
lees meer.png

Spam en Phishing Hoe blijft u baas in eigen postvak?
Herken spam en phishing en ga daarmee e-mail ergernissen te lijf.
lees meer.png

Is een e-mail niet in de haak? Lees hieronder enige voorbeelden
** Let op voor valse mail PayPal
** Nepmail ICS omtrent veiligheidsvoorzieningen
** Verschillende nepmails over betaalpassen
** Kijk uit voor valse mails uit naam van CJIB
** Valse mail over betalingsachterstand KPN

Hoe herkent u een spookfactuur
Steeds meer particulieren zijn slachtoffer van zogenaamde ‘spookfacturen’, waarin een bepaald bedrag wordt geëist. Dit zijn de aanwijzingen voor zo’n valse factuur.
lees meer.png

Tip: gebruik een wegwerp-mailadres
Bedrijven vragen u vaak om uw e-mailadres. Houd uw eigen adres schoon en gebruik in zo’n geval een tijdelijk e-mailadres.
lees meer.png

Twijfelt u over de betrouw-baarheid van een link in een e-mail?
Vóórdat u erop klikt, kunt u controleren of het om een phishingmail gaat.
lees meer.png

In phishing getrapt, wat nu?
Nepmails, phishing, valse e-mails. Allemaal denken we dat we er niet intrappen, dat het ons nooit zal overkomen. Maar wat als het wel gebeurt?
lees meer.png

Pas op voor nep-winacties via e-mail
Diverse e-mails beloven prachtige gewonnen prijzen. Maar trap er niet in: wie doorklikt en zijn telefoonnummer achterlaat abonneert zich ongemerkt op dure sms-diensten.
lees meer.png

Valse e-mail doorsturen
Heeft u een mail gekregen die u niet vertrouwt? Graag ontvangen de Fraudehelpdesk dergelijke mail om die te kunnen analyseren en eventueel verdere stappen te ondernemen zoals het plaatsen van een waarschuwing op hun site. Met het doorsturen van phishingmails en andere misleidende berichten helpt u dus ook anderen!
lees meer.png