Veilig wachtwoord

Maak een sterk wachtwoord
Wachtwoorden zijn uw toegang tot uw accounts op internet, of het nu gaat om e-mail of betaaldiensten. Ze zijn dan ook een geliefd doelwit van criminelen. Het maken van een sterk wachtwoord is daarom belangrijk. Maar hoe doet u dat nu?
—> meer hierover

Hoe snel kan uw wachtwoord worden gehackt?
Het duurt slechts 0,29 milliseconden voor hackers om een wachtwoord als ‘12345’ of ‘abcdefg’ te kraken. Serieus, het is de hoogste tijd dat je goede wachtwoorden gaat kiezen voor uw online accounts. Als u niet zeker weet of het uw goed is, is er een handige online tool die zal vertellen hoe snel hackers het zullen kraken met behulp van de huidige technologie.
BetterBuys heeft een interactieve online tool gelanceerd waarmee u uw wachtwoorden in no time kunt controleren. Check de tool hier en kijk of uw wachtwoord snel te hacken is.

Deze Engelstalige site geeft ook verschillende tips en tricks over hoe u een veilig wachtwoord kunt instellen. Ze geven wel aan: “Deze interactieve website wordt alleen gebruikt voor educatieve doeleinden. Het slaat geen wachtwoorden op en voor de veiligheid gebruik geen bestaand wachtwoord“. Kijk dus uit bij het invoeren van uw echte wachtwoorden. U kunt natuurlijk wel een soortgelijk wachtwoord testen.

Lange wachtwoorden
Als het om wachtwoorden gaat: size matters. Een hacker zal een woordenlijst van veel gebruikte wachtwoorden gebruiken en het toevoegen van extra tekens kan ervoor zorgen dat het minder snel te hacken valt. Zo is ‘abcd’ in 0,29 milliseconden te hacken, maar als u het verlengt naar ‘abcdefghij’ duurt het al meteen vier maanden volgens BetterBuys.

Letters en cijfers
We weten allemaal dat het goed is om letters en cijfers te combineren. Alleen maar cijfers achter elkaar (zoals 123456789) is niet goed, maar als u er een letter aan toevoegt, wordt het meteen al een stuk moeilijker. Laat staan dat u hoofdletters afwisselt met kleine letters, cijfers en speciale tekens! En dan nog eens een lettercombinatie die niet lijkt op een woord, dan zit u helemaal goed. Het is niet voldoende om een ‘e’ in te wisselen voor een 3 of een nummer toevoegen aan uw wachtwoord op het eind. U moet ervoor zorgen dat uw wachtwoord ingewikkeld en onvoorspelbaar is.

Een handige tool als u wil kijken of de stijl van uw wachtwoord goed is. Let er dus op dat het niet te kort zijn en dat u genoeg afwisselt met letters, cijfers en symbolen. Op de pagina staan ook nog een heleboel andere tips en tricks. Doe er uw voordeel mee!

Met dank aan Express.be