Veilig bankieren

Veilig bankieren
Je bankzaken op internet doen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Niet onterecht, want het gebruiksgemak van online je rekeningen onderhouden, betalingen doen of simpelweg je saldo checken is groot. Toch loert er gevaar. Hoe veilig regelt u uw bankzaken?
lees meer.png

Veilig pinnen
Pinnen vormt bijna een dagelijks onderdeel van ons leven. U kunt pinnen bij een geldautomaat, maar natuurlijk ook in winkels. De banken door alles aan om het pinnen voor u zo veilig mogelijk te maken.
lees meer.png

Veilig pinnen? Leer piano spelen!!
Een oplossing om veilig te pinnen is piano spelen. Dat klinkt misschien gek. Maar wanneer we meerdere vingers gebruiken bij het pinnen, zoals bij een piano, is het veel lastiger om de pincode af te lezen. Leert u zichzelf daarom aan om meerdere vingers te gebruiken bij het pinnen. Nog veiliger wordt het als u met de andere hand het scherm afdekt. Zo leidt u dieven om de tuin!De Unie KBO spant zich voor u in om pinnen veiliger te maken. Zo schreven wij over de gele streep bij de kassa in de supermarkt om criminelen op afstand te houden. Zo kunnen zij niet over uw schouder meekijken. In het overleg met de banken (MOB), waarbij de Unie KBO aanwezig is, is de lijn bij de kassa opnieuw genoemd. Wat wij ook hebben ingebracht, zijn de spiegels die boven de kassa hangen. Je kunt redelijk gemakkelijk via de spiegel zien welke pincode de klant intoetst. De spiegels anders ophangen is een oplossing tegen het meekijken. Zolang de spiegels er hangen geldt ook hier weer: dek het scherm met de cijfers af zodat men niet mee kan kijken!

Contactloos betalen zou veilig moeten zijn.
Maar is het totaal niet. Criminelen kunnen je bestelen door alleen maar langs je heen te lopen – met een buit die op kan lopen tot duizenden euro’s.
Bekijk hier een filmpje van de consumentenbond