Externe activiteiten

ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN VALLEN BUITEN DE VERANTWOORDING VAN DE KBO-PCOB

De omvangrijke restauratie van de kathedraal is bijna voltooid en hij is mooier dan ooit! Een nieuwe fase in de geschiedenis van de kerk breekt aan. Om dit te vieren kan je dit jaar t/m 30 september op bijna 60 meter hoogte via een spectaculaire brug van toren naar toren.
—>meer hierover
In het kader van nieuwe initiatieven in 2019 wordt van 15-21 september door de H. Franciscusparochie i.o. een pelgrimsreis naar Engeland aangeboden. Op deze reis volgen we de voetsporen van de Heiligen: Willibrordus, Bonifatius, Adelbertus en Engelmundus. Deze 7-daagse reis van 15 tot 21 september, bestemming York & Newcastle, kost € 799,- p.p. all-in en wordt mede verzorgd door de reisorganisatie DrieTour.
—>meer hierover
Kennemerhart(voorheen SHDH en Amie ouderenzorg) heeft in Schalkwijk een tweetal centra waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. In wijkcentrum De Ringvaart vindt  u Ontmoetingscentrum Schalkhart. Bij Ontmoetingscentrum kunt u meedoen aan beweegactiviteiten, soep maken, deelnemen aan spelletjesmiddag en andere mensen ontmoeten. Er wordt ook met elkaar geluncht en gewandeld.
—>meer hierover
Verhalenhuis Haarlem zit vol zinvolle verhalen die meer dan de moeite waard zijn om te horen, zien en ervaren. Je kunt er je verhaal kwijt, even op verhaal komen, of naartoe gaan om eens geprikkeld te worden door een ander verhaal dan je gewend bent.
—>meer hierover
mpbDe Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de dertien deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen – mits ze voldoen aan de criteria – mee met de bus. En dit allemaal dankzij de ruim 600.000 deelnemers van partner.
—>meer hierover
adelbertusparochieOp de website van de Adelbertusparochie vindt u het een en ander over deze zeer actieve parochie. Het ruim 90 jaar oude kerkgebouw met de mooie gebrandschilderde ramen is voor veel Haarlemmers een bekend punt. In de parochie kunt u voor veel dingen terecht, voor een gesprek over geloofszaken.  Maar ook is er altijd de mogelijkheid om een luisterend oor te vinden, voor gebed en bezinning
—>meer hierover
bewegen50plusBent u 50 jaar of ouder? Door lekker te sporten en te bewegen blijft u langer fit en gezond. En het is altijd leuk om andere mensen te ontmoeten tijdens een sportieve en leuke vrijetijdsbesteding.
—>meer hierover
vier het levenStichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum.
—>meer hierover

Heeft u een leuk, mooi of interessant evenement dat u met ons wilt delen dan kunt u deze aan ons doorgeven via deze link