Externe activiteiten

ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN VALLEN BUITEN DE VERANTWOORDING VAN DE KBO-PCOB

De Nieuwe Kring wil inspireren bij de zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen. We zijn kritisch en willen voor onze zoektocht onze intellectuele vermogens inzetten, waarbij  zowel geloof als levensbeschouwing een rol kunnen spelen.De lezingen, discussiekringen en zondagochtendbijeenkomsten vinden plaats in een sfeer van onderling respect in ons bijzondere gebouw aan de Oscar Mendliklaan in Aerdenhout (een monument uit 1923).
—> meer hierover
Adventsopenstelling 2019. Binnenkort kunt u genieten van warme koffie en chocolademelk, sfeervolle muziek, interessante rondleidingen en prachtige decoratie tijdens de Adventsopenstelling in de Bavo. Dit jaar met een vol programma van getalenteerde musici en enthousiaste koren. Verder zal ook het Müllerorgel klinken en is er zelfs een excursie mogelijk naar dit indrukwekkende instrument.
—> meer hierover
Verhalenhuis Haarlem zit vol zinvolle verhalen die meer dan de moeite waard zijn om te horen, zien en ervaren. Je kunt er je verhaal kwijt, even op verhaal komen, of naartoe gaan om eens geprikkeld te worden door een ander verhaal dan je gewend bent. Het Verhalenhuis is gebouwd op vier pijlers. Het is een…Muziek, films en theater voor jong en oud door professionele makers en ons eigen Verhalenhuis Productiehuis. Een Huis voor de Kunsten met cultuurdocenten voor u en uw kinderen.
—>meer hierover
Gebruik je talent en maak het verschil! Kom naar de Vrijwilligersacademie. Hier vind je alle leuke en leerzame workshops en bijeenkomsten op een rij. Wil je meer informatie over hoe je als organisatie jouw workshops onder de aandacht van vrijwilligers kunt brengen, mail dan naar info@vrijwilligersacademiehaarlem.nlBenieuwd naar het gehele overzicht van trainingen en workshops die ooit gegeven zijn?
—> meer hierover
De Blauwe Kom beschikt over een repertoire van ruim honderd verhalen waaronder bestaande en zelf verzonnen verhalen. Op verzoek stellen we een voorstelling samen die aansluit bij uw wensen en doelstelling, denk hierbij aan een thema, een speciaal project, een feest of een herdenking.—> meer hierover
De zomerweken liggen achter ons. Een periode waarin velen uitkijken naar een nieuw seizoen om iets te gaan doen. Deelnemen aan nieuwe of vertrouwde activiteiten. De meeste activiteiten ontstaan op initiatief van de mensen uit Haarlem. Ze zetten hun talenten in om van een idee een activiteit te maken waar anderen weer aan kunnen deelnemen. De sociaal werkers van Haarlem Effect en DOCK Haarlem ondersteunen hier graag bij. Doet u mee?
—> meer hierover
[/table]
Kennemerhart(voorheen SHDH en Amie ouderenzorg) heeft in Schalkwijk een tweetal centra waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. In wijkcentrum De Ringvaart vindt  u Ontmoetingscentrum Schalkhart. Bij Ontmoetingscentrum kunt u meedoen aan beweegactiviteiten, soep maken, deelnemen aan spelletjesmiddag en andere mensen ontmoeten. Er wordt ook met elkaar geluncht en gewandeld.
—> meer hierover
mpbDe Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de dertien deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen – mits ze voldoen aan de criteria – mee met de bus. En dit allemaal dankzij de ruim 600.000 deelnemers van partner.
—> meer hierover
adelbertusparochieOp de website van de Adelbertusparochie vindt u het een en ander over deze zeer actieve parochie. Het ruim 90 jaar oude kerkgebouw met de mooie gebrandschilderde ramen is voor veel Haarlemmers een bekend punt. In de parochie kunt u voor veel dingen terecht, voor een gesprek over geloofszaken.  Maar ook is er altijd de mogelijkheid om een luisterend oor te vinden, voor gebed en bezinning
—> meer hierover
bewegen50plusBent u 50 jaar of ouder? Door lekker te sporten en te bewegen blijft u langer fit en gezond. En het is altijd leuk om andere mensen te ontmoeten tijdens een sportieve en leuke vrijetijdsbesteding.
—> meer hierover
vier het levenStichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum.
—> meer hierover

Heeft u een leuk, mooi of interessant evenement dat u met ons wilt delen dan kunt u deze aan ons doorgeven via deze link