Dagtochten en Meerdaagse reizen

Foto: Pixabay.com/CCO

Vier maal per jaar kunt u als lid van onze KBO-afdeling deelnemen aan een groepsreis, die door een aantal enthousiaste en kundige vrijwilligers van onze KBO-afdeling wordt georganiseerd.

In de afgelopen jaren werd van het reis aanbod door veel leden gebruik gemaakt en de Commissie Reizen zet haar werkzaamheden dan ook met veel plezier voort.

Dagtocht: Historische Hoeksche Waard

Programma.
Dit keer een aparte en niet-alledaagse tocht. Hoeksche Waard is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Deze gemeente ontstond na een gemeentelijke herindeling in januari 2019 en omvat naast het eiland Hoeksche Waard ook het eiland Tiengemeten. We drinken twee kopjes koffie of thee (een gebakje erbij) in restaurant de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. Hierna stapt een gids bij ons op de touringcar. Deze vertelt over de watersnoodramp en de oorlogstijd. Rond het middaguur gaan we genieten van een heerlijk driegangen-diner. Voldaan van het diner stappen we op de pont naar…Tiengemeten. Hier brengen we een bezoek aan het Landbouwmuseum en Rien Poortvlietmuseum. Hier kunnen we genieten van deze geweldige kunstenaar die met zijn aquarellen en olieverfschilderijen een geweldig oeuvre heeft. In het museum zijn verschillende werken te bewonderen en kunnen we ook veel leren over de man Rien Poortvliet die nooit schilderles heeft gehad. Hij heeft zichzelf leren schilderen! Datum: dinsdag 17 maart 2020
Vertrek: 08:30 uur bij de HEMA in Centrum Schalkwijk aan de Europaweg 09:00 uur hoek Schoterweg/Pijnboomstraat
Terug: ongeveer 18:15 uur Kosten: € 56,–
Boeken: maandag 17 februari vanaf 08:00 uur precies bij Ronny Visser, tel. 06-499 188 76
Betalen: op rekening NL 15 INGB 0007 2874 57 t.n.v. KBO Haarlem afd. Reizen Anneke de Wilde & Ronny Visser

Zomerreis 2020

Om alvast te noteren in uw agenda. KBO-PCOB reizen organiseert weer een fantastische zomerreis naar het 3*** Superior Hotel Brinkzicht in Vledder. Het hotel is recentelijk volledig gerenoveerd. U kunt al een kijkje nemen over de nieuwe faciliteiten op www.brinkzicht.com. Wij gaan daarnaartoe van 29 juni tot en met 3 juli 2020. Het wordt weer een volledig verzorgde reis inclusief drie uitjes.
In het aprilnummer volgt het volledige programma. Zo gauw het programma bekend is zal het ook op de website van KBO-PCOB Haarlem gezet worden. Team KBO-PCOB reizen.

Mocht u onverhoopt moeten afzien van de eenmaal geboekte reis, dan zijn wij helaas genoodzaakt om u minimaal € 100,00 in rekening te brengen, naast de eventuele annuleringskosten van het hotel..

Voorwaarden betreffende de KBO Reizen