Dagtochten en Meerdaagse reizen

Foto: Pixabay.com/CCO

Vnier maal per jaar kunt u als lid van onze KBO-afdeling deelnemen aan een groepsreis, die door een aantal enthousiaste en kundige vrijwilligers van onze KBO-afdeling wordt georganiseerd.

In de afgelopen jaren werd van het reis aanbod door veel leden gebruik gemaakt en de Commissie Reizen zet haar werkzaamheden dan ook met veel plezier voort.

Zoals u allen al eerder in de Aandacht heeft kunnen lezen is de zomervakantiereis van begin juli naar Vledder niet doorgegaan. Op het moment dat wij een beslissing over het doorgaan van de reis moesten nemen, heeft de regering de intelligente lockdown afgekondigd. Voor ons betekende het dat wij de reis moesten afgelasten.

We zijn nu zes maanden verder en het coronavirus is nog steeds niet weg. Sterker nog, er ontstaan telkens nieuwe brand- haarden. We moeten nu een beslissing nemen over de kerstreis. In Nederland gelden nog steeds de R.I.V.M.-regels. Dus 1,5 meter afstand houden, drukke plaatsen vermijden en een mondkapje op in de bus.

Het lijkt erop dat dit niet op korte termijn zal veranderen. Gezien deze beperkingen heeft de Reiscommissie, ook in overleg met het hotel, besloten ook de kerstreis dit jaar te annuleren. Helaas het is niet anders. Bij deze beslissing heeft de gezondheid van onze deelnemers op de eerste plaats gestaan. Wij behoren tenslotte tot de groep met een verhoogd risico.

Voor nu: blijf gezond en hopelijk kunnen we volgend jaar zomer naar Vledder en met de kerst naar Millingen.

De reiscommissie

Voorwaarden betreffende de KBO Reizen