Dagtochten en Meerdaagse reizen

Foto: Pixabay.com/CCO

Dagtocht naar Nationaal Park ‘De Weerribben’

Wegens overweldigend succes gaan we deze reis nog eens maken!

Programma:
In het restaurant in het Natuurpark van Lelystad gebruiken we twee kopjes koffie met gebak.
Via een mooie route rijden we naar Ossenzijl waar we in restaurant ‘de Kluft’ eerst van een heerlijk 3-gangen diner gaan genieten. Vervolgens gaan we met een speciaal gebouwde platbodem-rondvaartboot varen door kleine en ondiepe slootjes in het Nationaal Park ‘De Weerribben’. Als het mooi weer is, is de boot rondom open zodat we heerlijk de natuur kunnen opsnuiven. Mocht het weer minder zijn, dan is de boot wind- en waterdicht en indien noodzakelijk zelfs verwarmd. Wij komen zo op plaatsen waar grotere rondvaartboten niet mogen of kunnen komen en varen dwars door rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Tijdens de vaart krijgen we een kopje koffie of thee aangeboden (is inclusief). Na de boottocht die ongeveer 75 minuten duurt is er nog gelegenheid het informatiecentrum van Staatsbosbeheer te bezoeken of een consumptie (voor eigen rekening) te gebruiken. Daarna rijden we naar onze opstapplaats terug.
Datum: dinsdag 7 juni 2022.
Vertrek: 08:30 uur vanaf de Schoterweg/hoek Pijnboomstraat. 09:00 uur vanaf Schalkwijk bij de HEMA (Europaweg).
Kosten: € 59,50 per persoon.
Boeken: vanaf maandag 16 mei 2022, 08:00 uur bij Ronny Visser.
Betalen: op rekening NL15 INGB 0007 2874 57 t.n.v. KBO Haarlem afd. Reizen.

K.B.O. Zomerreis 2022 4 – 8 juli

De zomer breekt weer aan en de Corona maatregelen zijn niet meer van toepassing dus ……….eindelijk tijd om op vakantie te gaan.

Dit jaar gaat onze reis naar het prachtig gerenoveerde vier sterren hotel Brinkzicht in Vledder

Het volledige programma voor deze week is:
Maandag 1 juli
worden we opgehaald door een luxe touringcar, voorzien van airco.
We vertrekken om 10.30 uur, vanaf Nieuw Meerwijk, Briandlaan 39 2037 XE Haarlem, ook bereikbaar met bus 73. Vanaf 10.00 staat de koffie klaar.

We rijden rechtstreeks naar Vledder waar we u met de lunch ontvangen. Na de lunch en welkom woord kunt u naar de kamer.


De middag is verder vrij. Na het diner een kopje koffie/thee en doen we een gezellige kwis met elkaar.

Dinsdag ontbijtbuffet en de ochtend is verder vrij.
Na de lunch gaan we naar de struisvogel boerderij in Boerakker.

Hier krijgt u koffie/thee met een eierkoek van struisvogelei, een enthousiaste vertelling en natuurlijk een kijkje in de boerderij.
Na diner en koffie/thee spelen we bingo.

Woensdag ontbijtbuffet en de ochtend is verder vrij.
Na de lunch naar boerin Agnes (van boer zoekt vrouw) hier krijgt u  2 koffie/thee met cake, het enthousiaste verhaal van Agnes en een  advocaatproeverij.

Na diner en koffie een vrije avond. Samen Bridgen, Klaverjassen of Rummikub spelen.

Donderdag ontbijtbuffet en de ochtend is verder vrij.
Na de lunch maken we een Tocht door de Stellingwerven en maken we een stop in Drachten waar de gasten gezellig kunnen winkelen of  lekker een terrasje pakken. Deze avond serveren we een 4-gangen diner met daarna nog koffie/thee met tussen door  cabaret, dus een zogenaamd cabaret diner.

Vrijdag na het ontbijt misschien nog een laatste wandeling door het dorp.
Om 12.30 uur serveren we nog een 3-gangen diner en rond 14.00 uur vertrekken we weer rechtstreeks terug naar Haarlem, waar we rond 16.00 aankomen.

*       De verzorging is op basis van volledig pension vanaf maandag voor de lunch tot en met het diner op de vrijdag van vertrek.

*       Indien de gasten in het hotel zijn krijgen ze om 10.30 uur en 20.00  uur 1 kopje koffie/thee van het huis. Onderweg zijn alle consumpties  voor eigen rekening.

Deze geheel verzorgde reis bieden wij u aan voor:
€ 535,00 per persoon all inn.
Toeslag één persoonskamer € 60,00.
Indien u een rollator meeneemt wordt er € 10,00 extra berekend.|
Er gaan 2 begeleiders en Mary voor de medische verzorging mee.

U kunt telefonisch reserveren dinsdag 3 mei tussen 09.00 en 11.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur. Het telefoonnummer is 023 5400566 van Leny Kooijman.
Na bevestiging van uw boeking sturen wij u het boekingsformulier, dat u volledig retourneert aan het op het formulier aangegeven adres.

De volledige reissom dient u voor 1 juni 2022 over te maken op rekening: NL15 INGB 0007287457 ten name van KBO Haarlem o.v.m. van Weekreizen.

Mocht u onverhoopt moeten afzien van de eenmaal geboekte reis, dan zijn wij helaas genoodzaakt om u minimaal €100,00 administratiekosten in rekening te brengen, naast de eventuele annuleringskosten van het hotel.

Wij raden u daarom dringend aan om voor deze reis een annuleringsrisico verzekering af te sluiten.