Fietsen

Foto: Pixabay.com/CCO

Van april tot en met september organiseren we fietstochten in ons prachtige Kennemerland. We noemen het dan wel de Randstad, maar wat hebben we toch een groot aantal schitterende fietsroutes in de wijde omgeving van onze stad. Als je daar goed de weg weet, en dat weten de meerijdende voorrijders, dan ben je snel uit de drukte en kun je volop genieten van rust en ruimte en alles dat groeit en bloeit en telkens weer boeit.

Startpunt: Voor het pand in de van Oosten de Bruijnstraat nr. 60 in Haarlem. Er is een korte inloop aldaar van 10:00 tot 10:30 uur om u een kop koffie aan te bieden. Maar hou er rekening mee om 10:30 uur is het tijd om te vertrekken en vangt de fietstocht aan.

De tocht: Er wordt uiteraard naar uw wensen geluisterd. Maar meestal is er al een route door de mooiste gebieden rond onze stad vooraf door de initiatiefnemers gepland. Even ruim gezien, door en langs de mooiste plekjes in Kennemerland. De afstand die wordt afgelegd bedraagt tussen de 30 tot 40 kilometer. Degenen die voorop rijden – de voorrijders – geven het fietstempo en de route aan. Neem alle gebruikelijke voorzichtigheid in acht, u rijdt mee op eigen risico. Rond 12:30 uur wordt er ergens gestopt voor het nuttigen van de door u meegebrachte lunch. Tegen half vier eindigt de tocht nadat er dan 30 tot 40 kilometer zal zijn afgelegd. Meestal vormen zich dan nog groepjes deelnemers die ergens iets gaan drinken of iets anders gaan nuttigen. Uiteraard wordt bij extreem slechte weersomstandigheden overlegd of de tocht moet worden afgeblazen.

Het voorjaar is weer in aantocht dus de fietsen kunnen weer uit de schuur gehaald worden. Zoals altijd fietsen we op de tweede woensdag van de maand.
De eerste fietsdag is op woensdag 13 mei.
(De overige fietsdatums van dit seizoen zijn: 10/6; 8/7; 12/8; 9/9 en 14/10.)

Vooraf aanmelden: Niet nodig, maar hier toch even wat gegevens:
We fietsen steeds op de tweede woensdag van de maand.
Verzamelen en koffie: van Oosten de Bruinstraat 60
tijd: 10:00 uur
vertrek: 10:30 uur
kosten: € 3,50 voor de consumpties
info: Ineke Eeden 06-145 29 459